Добруджа излиза за победа над Спартак в дербито във Варна

В много голяма степен мачът между Спартак и Добруджа ще определи кой от двата отбора ще зимува на върха в мъжката Национална хандбална лига.

Добруджа излиза за победа над Спартак в дербито във Варна

В събота (5 ноември) от 18.30 часа ХК Добруджа гостува на Спартак (Варна) в зала Владислав в дербито на кръга, а и въобще на полусезона, в мъжката Национална хандбална лига.


 

И двата отбора са безпогрешни от началото на кампанията. Добруджа е с 2 победи от 2 мача, а Спартак е с 3 последователни успеха, включително и над шампиона Шумен като гост.

 

Целта ни е да победим във Варна, категорично заяви за Добрич Онлайн старши треньорът на Добруджа Георги Андреев.

 

Според него успехът ще е стратегически много ценен в борбата за по-предно класиране в редовния сезон. Георги Андреев смята, че тази година освен Добруджа и Шумен, Спартак също има реални шансове да се намеси в битката за титлата.

 

Варненци направиха много добра селекция като в отбора бяха привлечени хандбалисти като вратаря Исмет Хаджиев и Веселин Станков.

 

Добрата новина от лагера на Добруджа е, че Георги Андреев ще може да разчита на всичките си състезатели. Възстановен от контузията, която получи на мача срещу Улим-Алексия в Молдова, е и голмайсторът на отбора Росен Колев.