„Хебър“ се укрепи на върха след петгеймова битка в зала „Добротица“

Добричките волейболисти пропуснаха да вземат реванш за загубата в Пазарджик

„Хебър“ се укрепи на върха след петгеймова битка в зала „Добротица“

Първа домакинска загуба през сезона в Суперлигата на България по волейбол – Първа осмица, допусна мъжкият тим на „Добруджа 07“. Второто поражение за добричлии от началото на първенството дойде отново от „Хебър“, който този път се наложи в зала „Добротица“ с 3:2 гейма. Пазарджиклии достигнаха до успеха в срещата от VIII кръг по драматичен начин, като със спечелените точки се укрепиха на върха в класирането. В отделните части избраниците на треньора Мирослав Живков достигнаха до 23:25, 25:21, 25:14, 22:25 и 12:15. Добруджанци влязоха колебливо в мача и отстъпиха в първи гейм, но в следващите два обърнаха развоя изцяло в своя полза. Домакините могат да съжаляват, че не успяха да пренесат тоталното си превъзходство и енергия от третата част, завършила при резултат 25:14.


Минути по-късно опитният съперник си върна контрола на игралното поле и доведе нещата до тайбрек, в който допусна по-малко грешки, за да триумфира с 12:15 и да запише победа №6 от началото на шампионата. С нея „Хебър“ се затвърди на лидерската позиция в елита с актив от 18 точки. Добричлии от своя страна са трети с 12 пункта. Най-резултатен за „Добруджа 07“ в срещата с 27 точки бе Жулиен Георгиев, представил се на познатото си високо ниво. Следващият мач на „зелените“ е в Монтана срещу едноименния отбор на 3 февруари, в отложен сблъсък от III кръг.
За „Добруджа 07“ играха: Г. Манчев, Д. Маринков, Ж. Георгиев, В. Рагин, Д. Чавдаров, М. Мечкаров, Н. Тодоров – либеро /М. Ананиев, Л. Телкийски/.