До началото на есента ще бъде извършено строителството на новата сграда в ДГ „Слънчице”

Предвиждаме през лятото и началото на есента да бъде извършено строителството в Детска градина №10 "Слънчице". Това заяви зам.-кметът д-р Емилия Баева на днешното заседание на Общинския съвет на Добрич.

До началото на есента ще бъде извършено строителството на новата сграда в ДГ „Слънчице”

Към момента в процес на изпълнение са два проекта за изграждане на нови сгради на детските градини  № 10 „Слънчице“  и № 12 „Щурче“ по  Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г.“ към  Министерство  на образованието и науката.



Д-р Баева заяви, че по отношение на проекта на ДГ „Слънчице” предстои да бъде обявена обществена поръчка. „Кандидатствали сме с проект, след като бъде избран изпълнителят, ние предвиждаме през лятото и началото на есента да бъде извършено строителството в Детска градина №10”, каза тя.  

По думите й към момента се подготвя заданието за проектиране на ДГ „Щурче”. „Там кандидатствахме без да имаме готов проект, ще изберем първо проекта, след което обществена поръчка и ще пристъпим към изпълнение на строителството на новата сграда през 2022 година”, коментира д-р Баева.