ВУМК обявява февруарски прием за летен семестър в бакалавърски програми

Поради засилен интерес от страна на български и чуждестранни кандидат-студенти, Висше училище Международен колеж (ВУМК) обявава прием за летен семестър, който започва през февруари 2012 година.

ВУМК обявява февруарски прием за летен семестър в бакалавърски програми

В последните няколко години висшето училище е приемало студенти, започващи от февруари – летен семестър, но тази година започва по-засилена кампания по прием. От ВУМК обясняват, че са решили да направят още една кандидатстудентска кампания, след като много от чуждестранните им кандидат-студенти все още не са получили всички нужни документи за обучение у нас и са закъсняли за началото на зимния семестър. Също така много български младежи, стартирали обучение в чужбина, но по различни причини решили да се върнат в България, търсят алтернатива на образованието, което са започнали зад граница и се насочват към ВУМК, защото там се предлагат британски, англоезични магистърски и бакалавърски програми.


 

„Февруарският прием важи и за българските бакалавърски програми на висшето училище, така всеки, който е решил да следва, но е пропуснал сроковете за прием в зимен семестър ще може да кандидатства в центровете, където предлагаме програмите си - във Варна, София и Добрич.” – уточнява координаторът студентски прием, Павел Йорданов.

 

От висшето училище споделят, че практиката да се приема в бакалавърски програми през септември и февруари е непозната у нас и е по-присъща за чуждестранните университети, например във Великобритания. От там допълват още, че може да се кандидатства за всички български и британски бакалавърски специалности във всички форми на обучение – редовна форма, задочна и уникалната за България форма на обучение, подходяща за работещи.

 

“При приема от септември бележим ръст в англоезичните програми, а също така успяхме да стартираме и нови британски бакалавърски програми в София и Варна, съвместно с Cardiff Metropolitan University UWIC (Университета Кардиф Метрополитън).” – каза още Павел Йорданов.