ГЕРБ започва процеса по номинации за народни представители

ГЕРБ започва процеса по номинации за народни представители
На 26 януари започват номинациите за кандидати за народни представители във всички общински структури на ГЕРБ.

Предложенията за номинации ще се приемат до 8 февруари. Това реши на свое заседание Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. 


Номинациите ще се правят лично в офиса на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една структура. Кандидати за народни представители, които са членове на ПП ГЕРБ в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната. В листата на ГЕРБ по традиция ще могат да бъдат номинирани и кандидати от гражданската квота.


Изпълнителната комисия на партията прие и критериите, на които да отговарят номинираните кандидати. 


Критериите, на които трябва да отговарят кандидатите, са: 


- Кандидатите трябва да са доказали със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на Република България. 


- Кандидати могат да бъдат и представители на гражданската квота, както и представители на различни обществени и професионални групи, като няма изискване те да бъдат членове на ГЕРБ.


- Кандидатите трябва да са доказали със своята дейност, че работят за авторитета на партията и решаване на проблемите на българските граждани и са участвали в организационната и политическата дейност на ПП ГЕРБ. 


- Кметове на общини, райони и кметства не могат да бъдат кандидати за народни представители. 


- Действащи общински съветници от ПП ГЕРБ могат да бъдат кандидати за народни представители, но не повече от 20% от съответната област.


След приключването на номинационните събрания, ИК ще направи детайлен преглед на всички номинации и ще утвърди кандидатските листи за народни представители на партията.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+