Бойко Борисов: Отваряме залите за извънкласни дейности

Бойко Борисов: Отваряме залите за извънкласни дейности
Това стана ясно от премиера Борисов, който днес посети Младежкия център за извънкласни дейности в Сливница.

„От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението“, каза Бойко Борисов. 


Той добави, че е много тънък балансът при прилагането на противоепидемичните мерки и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им. И акцентира, че всекидневно се следи ситуацията с разпространението на Covid-19 у нас и всяко едно решение се взима с цел опазване на здравето и живота на българските граждани.


„Сега сме в добри параметри. Не може да почнат да умират хора или да станат пет-шест хиляди пак на ден и да се претоварят болниците. Тогава същите тези хора ще казват „ама защо ги пуснахте“ - така, че е много тънък балансът. Така или иначе сега от 4-и февруари като пуснем големите, ще пуснем и залите да танцуват,  тренират и да се забавляват. Така възнамеряваме, просто ако нещо може да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тука си заслужава риска“, посочи премиерът Борисов.


Източник: БНР


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+