Ротари клуб – Добрич ще продължи благотворителната си дейност в полза на обществото и през тази година

2020 година не беше лека за хуманитарната организация. Фондонабиращите инициативи не се състояха, но Ротари клуб – Добрич не преустанови своята работа в полза отделния човек и обществото като цяло.

Ротари клуб – Добрич ще продължи благотворителната си дейност в полза на обществото и през тази година

Членовете на организацията са 29, като последният, попълнил приятелския кръг на ротарианците е Диана Стефанова.



Настоящият президент на Ротари клуб – Добрич Надежда Пампорова ни сподели каква година изпраща клуба, какви са настоящите инициативи и какво си пожелава в бъдеще. „Годината премина със силно затруднени фондонабирателни инициативи, т.е. традиционните инициативи, които правим, за да съберем средства и да въвлечем хората да участват в нашите каузи, беше много трудно. Това обаче не прави годината безплодна, а напротив. Ние се включихме напълно адекватно там, където обществото имаше най-голяма нужда от нас – в борбата за здравето на хората", сподели тя. Клубът откликна два пъти на отправените от болницата апели за помощ. Ротарианците осигуриха материали за защита на персонала и  средства за закупуване на антигенни тестове. 

Ротарианската година започва на 1 юли и приключва на 30 юни, така че Ротари клуб – Добрич се намира в средата на своята годишна дейност и продължава с изпълнението на плановете си. „Освен участието в коледните инициативи, наречени „Дарования” имаме наши клубни инициативи, които предвиждаме до края на ротарианската година да се случат. Не успяхме да направим бал и събития, свързани със събирането на хора, затова участвахме само финансово, за да бъдем полезни за хората”, каза още Надежда Пампорова. 

Изданието „Дарования” и тази година събра талантливи и изявени деца и възрастни от Добрич. Заради пандемията от Ковид -19 и наложените противоепидемични мерки, младите таланти не успяха да представят таланта си пред публика, но пък над 700 художници, спортисти и изявили се в различни сфери хора бяха представени в книжката. Тя вече се разпространява. 

„Тазгодишното издание направихме отново съвместно с Община Добрич - те събират информацията за най-даровитите деца и граждани на Добрич. В началото проведохме разговор дали ще има такава книжка, дали са се провели достатъчно конкурси, състезания, участия на децата. Оказа се, че е имало много онлайн събития, децата са намерили начин да покажат своите умения и наученото през годината, така че през декември се заехме с направата на книжката. Позабавихме се, защото хората, които трябваше да я подготвим се изредихме в боледуването, в печатницата също имаха подобни проблеми. Това по никакъв начин не ни обезсърчи, защото това е книжка, която трябва да остане за поколенията”, каза още президентът на организацията. 

И през 2021 година Ротари клуб – Добрич ще продължи благотворителните си инициативи в полза на отделния човек и обществото.

„Пандемията ни даде повод да обърнем внимание на клуба като такъв, на членовете, на приятелството и съответно професионалните проблеми и затруднения. Ще продължим да следим проблемите на обществото и, където имаме възможност, ще помагаме. Ще поддържаме връзка с клубове в чужбина. Младите ни попълнения стават доста активни и осъзнати. През декември двата клуба се събраха и направиха инициативата „Купи и дари”, която ние подкрепихме и ще продължим да стоим зад тях във всяка инициатива. Имаме идеи за нови кампании, свързани с фондонабиране и популяризиране на дейността ни. В тази връзка сме замислили различни базари и събития , свързани с градското устройство и вид, за да може хората да усетят, че нашият клуб съществува и когато дойде ред, да сме готови да помогнем на обществото като цяло", заяви Надежда Пампорова.

Тя пожела на всички граждани здраве, упоритост и да осъзнаят, че са част от едно голямо семейство и трябва да обединяват усилията си за решаване на общите проблеми.