Милен Желев: В баскетболния клуб „Ънстопабъл“ се обучават над 120 деца

Милен Желев: В баскетболния клуб „Ънстопабъл“ се обучават над 120 деца
Изминалата 2020 г. беше трудна за повечето хора, но за баскетболния клуб “Ънстопабъл“ тя е успешна.

През 2014 г. Кирил Киров и негови съмишленици създават школата “Ънстопабъл“  в Добрич. Тръгвайки от нищо създават една работеща баскетболна школа, която успешно развива спорта в града. Идеята, около която се обединяват създателите му, е, че баскетболът преди шест години е бил изключително занемарен в града. Школата “Ънстопабъл“ започва с 2 възрастови групи и само три години по-късно имат всички възрасти в мъжкото направление, като се стремят да развият и женското. По думите на Кирил Киров идеята за създаването на клуба е желанието им да изградят алтернативна среда на подрастващите за спортуване.


Един от треньорите, които обучават новите спортни надежди в клуб “Ънстопабъл“, е Милен Желев. Той ни разказва каква е била изминалата 2020 г. за клуба и какви са бъдещите им цели за 2021 г. 


Към днешна дата треньорите в клуба сте петима, а колко са децата и младежите, които тренирате?


Децата към момента са между 130-150, а възрастните сме около 12 човека, които от тази година играем в А група в ББЛ (Българска Баскетболна Лига).
Какво искате да възпитате в децата, които тренират в клуба?


Първата ни цел е да научим децата да бъдат хора, да бъдат човечни, да изградим добра ценностна система у тях, която да им бъде като стъпало по пътя към успеха. Втората ни цел е да създадем от тях стойностни спортисти, които се надяваме някой ден да прославят града ни. 


Как възприемате професията си? По-скоро като работа или като удоволствие? Успявате ли да съчетаете и двете? 


Клубът е част от моето семейство. Гордеем се, че децата и родителите им ни се доверяват напълно и винаги се отзовават, когато имаме нужда. Много често поддържаме връзка с родителите и отношенията ни с тях са много добри. Случай, който може да докаже това е, че наскоро се наложи да направим ремонт на нашата зала, а родителите веднага откликнаха и се включиха. Ние сме едно семейство! 


За какво мечтаете и какви са бъдещите цели на клуба? 


Първото, за което мечтаем, е да имаме възможността да тренираме нормално и всички състезания да се проведат по традиционния си присъствен начин. Целите ни за тази година е да се представим максимално добре в А група – мъже и в А и Б група, в които участваме от тази година. Както всяка година имаме за цел и да подобрим представянето си във всички групи на подрастващи, като особено внимание тази година ще обърнем на 12-годишните, които доказаха, че имат огромен потенциал и могат да постигнат нещо много по-голямо!


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+