Успешна година изпрати студио "Сарандев" – Добрич

Успешна година изпрати студио "Сарандев" – Добрич
Това сподели Елена Карабельова за Добрич Онлайн.

Студио за поп-рок певци "Сарандев" в Добрич има богати музикални традиции и забележителни творчески успехи. Богата му история започва през 1990 година, когато то е създадено. Първи негов вокален педагог от е Георги Сарандев, с чието име са свързани редица художествени постижения, както създаването и развитието на Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев" - Добрич. От творческия сезон 2012/2013 г. до момента вокален педагог е Елена Карабельова.


През изминалата 2020 одина поп-рок студиото "Сарандев" успява да завоюва общо 64 награди от  национални и международни конкурси и фестивали – 5 награди Гран При, 1 награда на кмета, 35 първи места, 16 втори места, 13 трети места, като участията в конкурси и фестивали са общо 19. 


Наред с отличията студио "Сарандев" се сблъсква и с много предизвикателства, които чрез постоянство и повече работа успява да преодолее. 


„Мисля, че изминалата година беше доста успешна за нас. Въпреки необичайните условия, в които трябваше да работим, ние се справихме добре. Наистина имаме доста успехи, които се дължат на нашето постоянство“, сподели Елена Карабельова.


 „Около 60% от изявите ни бяха онлайн. Поради пандемията всички бяха принудени да променят регламента и да създадат начин, по който конкурсите да се провеждат онлайн“, каза Карабельова.


Онлайн конкурсите ощетяват малките изпълнители, поради липсата на жива връзка с публиката, както и с журито. Елена Карабельова обаче е на мнение, че е по-добре така, отколкото без никакви изяви. По този начин децата се научават да бъдат адаптивни спрямо ситуацията, а и отново черпят опит и знания.


„Децата са свикнали да полагат много труд и усилия, това е и нашият стил на работа. Макар че повечето от форумите бяха онлайн, те се стараеха и даваха максимума от себе си. Има деца, които успяват да запишат клипа за конкурса от първия път, но има и такива, с които сме правили много дубли, но това е в реда на нещата“, каза художественият ръководител на студиото. 


В студио "Сарандев" се обучават, както деца в начален курс, така и студенти. По списък общият брой на децата и младежите в студиото е 45. 


Голяма част от тях са били представители в конкурсите през 2020 г. Най-много отличия са спечелили от: Международния конкурс “Речни ноти“ – Тутракан, Международния конкурс „Сребърна Янтра“ – Велико Търново, Golden Voice International Contest – Malta. В конкурса, проведен в Малта, всички участници от студиото са били в първите три места, което е голяма гордост и щастие за техния преподавател Елена Карабельова.


Един от малкото проведени на живо концерти през изминалата година се е състоял в Пловдив. По думите на Елена Карабельова концертът е бил едно уникално преживяване за всички, които са присъствали. Децата от студио "Сарандев" са имали възможността да подготвят 13 песни с “Биг бенд Пловдив“, което за малките артисти е било изключително позитивно и градивно. 


Наградите никога не са били и няма да бъдат най-важното за студио "Сарандев", важен е опитът, постоянството, усърдната работа и подклаждането на любовта към музиката.„Основната ни цел и идея не са наградите, нито пък демонстрацията на високо ниво. Искам да науча децата на постоянство, работа, усърдие – успехите идват след това“, категоричен е художественият ръководител на студиото Елена Карабельова.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+