Концертните зали „Добрич” и „Нели Божкова” ще бъдат възстановени в автентичен вид

Тази година концертните зали „Добрич” и „Нели Божкова” ще бъдат основно ремонтирани, но ще бъде запазен техният автентичен вид. Това съобщи в ефира на Радио 99 кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Концертните зали „Добрич” и „Нели Божкова” ще бъдат възстановени в автентичен вид

Реставрирането на Концертната зала „Добрич”, позната на добричлии като Органовата, е по проект „Обновяване на културна инфраструктура”. Предвидени са дейности по отоплителните, вентилационните и климатични инсталации, ще бъдат обновени и електрическите и ВиК инсталации. Предвижда се да бъде положена топлоизолация и нова мазилка. Ще бъдат възстановени липсващи и повредени облицовки по фасадата, ще бъде поставено ново ЛЕД осветление. Ще се направи платформа и санитарен възел за хора с увреждания. 



Йорданов припомни, че миналата година беше ремонтирана покривната конструкция на залата и увери, че през тази - тя ще бъде изцяло обновена, като ще се запази нейният автентичен вид. 

„Дори и седалките ще бъдат запазени в разположението, в което са в момента, но ще бъдат претапицирани”, допълни той. 

Другата емблематична за Добрич концертна зала „Нели Божкова” също ще бъде реновирана, като по думите на градоначалника цялата акустика и всички детайли вътре ще бъдат запазени. 

Очаква се да бъде избран изпълнител на обществената поръчка за строително-монтажните дейности на двете зали.