Седем години ще лежи в затвора мъж за убийство, извършено с незаконно оръжие

Апелативният съд във Варна потвърди присъдата на подсъдим за убийство, извършено с незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Исмаил А. трябва да изтърпи наказание 7 години лишаване от свобода и да изплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди на синовете на жертвата.

Седем години ще лежи в затвора мъж за убийство, извършено с незаконно оръжие

На  13 ноември 2017г. в с.Смолница Искаил К. умишлено умъртвил Марин Я. Престъплението било извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с тежка обида и насилие. Доказано било и второто обвинение –без да има нужното разрешение, между 2006г. и 2017г. подсъдимият е притежавал огнестрелно оръжие – въздушна пушка, преработена за стрелба с бойни патрони и 34 патрона. 



Подсъдимият и жертвата били на почерпка у свой съсед. След употреба на алкохол възникнал спор между двамата, те си разменили обиди, след което и удари. Подсъдимият напуснал къщата на домакините, отправяйки закани. Прибрал се вкъщи и взел пушката. Върнал се в дома на съседите и стрелял срещу Марин Я. Исмаил се прибрал и скрил оръжието. 73-годишният мъж бързо издъхнал от травмата в гръдния кош. 

Исмаил А. признал вината си, но приема наказанието за несправедливо и обжалва присъдата пред Варненския апелативен съд. 

Решението на Апелативен съд – Варна подлежи на обжалване пред ВКС.