Лана Анцаридзе - за любовта към танца, музиката, театъра и децата

Лана Анцаридзе - за любовта към танца, музиката, театъра и децата
Лана Анцаридзе е ръководител на различни видове театри в Добрич. Някои тях са Музикален и Танцов детски театър, освен тях Лана е ръководител и на Клуб Театър при Младежкия център „Захари Стоянов“.

Лана Анцаридзе е човек на изкуството. Тя е танцьор, певица,  хореограф, хоров диригент и актриса, но коя е думата, която може да опише най-добре същността й. 


„Не съм сигурна коя точно е думата, тъй като имам различни образования, които ме правят всичко, което изброихте“, сподели Лана Анцаридзе.


Майката на Лана е хореограф по спортни танци и от три годишна тренира в нейната школа. Това е и първото, с което тя се захваща в живота си, но не и последното. След спортните танци,  завършва училище в клас с изучаване на пиано,  след което открива и друг талант в себе си – пеенето.


Благодарение на любовта и нейната притегателна сила, Лана Анцаридзе попада от Беларус в Добрич, откъдето е и нейният съпруг.


В Добрич, през 2013 г., тя създава Танцов детски театър „Дея“, който по думите й в нашия град е единствен, а в България не особено разпространен.


„Обичам децата и работата с тях, те са изключително пластични и са страхотни артисти. Неведнъж са ми предлагали да работя с по-възрастни, но премисляйки предложенията, осъзнавам, че не бих изоставила работата си с децата“, посочи Лана. 


2020 г. бе тежка за артистите, както и за Лана Анцаридзе. Тя споделя, че работата в условия на пандемия е невъзможна, а самата пандемия се отразява много повече върху децата, отколкото си мислим. Въпреки сериозните предизвикателства, Танцов театър „Дея“ има късмет и успява да изиграе няколко представления на сцена през изминалата година. 


„Надявам се тази година да бъде значително по-добра от предната. Пожелавам на всички търпение и надежда, че нас ни очаква по-светло бъдеще“, каза ръководителят на Танцов детски театър „Дея“  - Лана Анцаридзе.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+