Балчик отново ще бъде домакин на най-голямото зумба събитие в страната

За поредна година ще бъдат представени различни видове зумба, гости ще са изявени звезди от сферата

Балчик отново ще бъде домакин на най-голямото зумба събитие в страната

Балчик отново ще бъде домакин на най-голямото зумба събитие в страната, което ще се проведе за девети път. И тази година  в крайморския град ще се съберат обучаващи специалисти и хора, отдадени на зумба танците. Организаторът и директор на фестивала "Алегрия" Стоян Стоянов коментира за Добрич Онлайн, че епидемичната обстановка е наложила определени мерки в организацията миналата година, сред които присъствие на по-малко хора. Според него тази година тенденцията може да не се промени. Въпреки това фестивалът в Белия град е сред събитията, което хората в зумба средите очакват с нетърпение. Тази година предвидените дати за провеждането му са от трети до шести септември. Въпреки че има време, Стоян Стоянов отсега призовава почитателите на този вид танци да се подготвят за най-голямото и чакано зумба мероприятие в страната.  То се провежда с подкрепата на Община Балчик.


„Въпреки епидемичната обстановка през 2020 година събитието се проведе. Всички бяха много доволни, защото успяха да се видят със стари приятели, да се запознаят с нови, да се заредят с положителна емоция и енергия. Имаше по-малко хора от обикновено. Ограничението беше заради противоепидемичните мерки. Тази година отново ще го има. Надяваме се обстановката в целия свят да се подобри“, каза Стоян Стоянов. 

Характерно за фестивала е, че на него присъстват изявени гост звезди от различни държави. Сред тях са били Наталия Бул от Великобритания, Елена Баранова от Русия, Ана Джорджеску от Румъния, Стийв Бууд от Белгия и Лорета Бейтс от САЩ. За предстоящото тазгодишно събитие все още не са ясни имената на специалните гости.  

„Всяка година идват едни от най-добрите зумба обучаващи специалисти в света, които за първи път посещават нашата страна. Когато един зумба обучаващ специалист от световен ранг дойде в нашата страна, види как го посрещаме и какво е отношението, той разказва на колегите си. По този начин вече е по-лесно да поканим, когото пожелаем. Най-добрите в света са били на гости в България. С всяка следваща година става все по-трудно да изберем кого да поканим“, разказа Стоян Стоянов. 

Той беше категоричен, че благодарение на зумба фестивала България и Балчик се популяризират. Докато хора от страната и света се забавляват, грижат се за тялото си и начина, по който се чувстват, те опознават както държавата, така и Белия град. 

„Страната наистина се популяризира, много хора знаят за събитието. Благодарение на него много хора по света научиха за България“, посочи в заключение организаторът на фестивал „Алегрия“.

Основната цел на събитието е да се съберат на едно място хора, пленени от магията на зумба фитнес. Без значение е дали са инструктори или занимаващи се с това през свободното си време. Стоян Стоянов от Добрич e лицензиран зумба инструктор от 2011 година.

Заглавната снимка е архивна