Учениците от 5 до 12 клас ще се връщат в учебните заведения само за практически дейности

Учениците от 5 до 12 клас, както и студентите ще се връщат в учебните заведения само за практически дейности, които не могат да се проведат в електронна среда. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов във вторник.

Учениците от 5 до 12 клас ще се връщат в учебните заведения само за практически дейности

Въз основа на направените анализи и проведени срещи, министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити. Ще бъде подготвен списък с всички занимания, които по изключение ще се провеждат присъствено.



Премиерът посочи, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при учениците от 5 до 12 клас.

„Голям плюс е и че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици“, изтъкна Борисов. 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов докладва, че епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява. Той отбеляза, че в лечебните заведения се отчита трайна тенденция за намаляване на използваемостта на болничните легла, включително тези в интензивните отделения. Броят на излекуваните категорично остава по-голям от този на новозаразените.

Източник: Нова