Изправят на съд 29-годишен мъж, обвинен за множество кражби

Окръжна прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт срещу 29-годишен мъж от Добрич, обвинен в множество кражби.

Изправят на съд 29-годишен мъж, обвинен за множество кражби

Георги Г. от Добрич е обвинен в кражби и грабежи, извършени в условията на опасен рецидив. 



През месец април 2020 година той отишъл на гости на свой съсед, с когото се познавали добре и често общували. След неговото посещение мъжът установил, че от дома му липсват животни, лични вещи и пари. При разговор с подсъдимия, той признал, че е извършил престъплението. 

Няколко дни по-късно Георги отишъл в дома на В.Д., с когото се познавали от години и имали уговорка да отидат да работят в този ден. Георги Г. помолил познатия си да му направи кафе и да му позволи да се обади от телефона му на майка си. В.Д. му подал телефона си и отишъл в кухнята за кафе. Междувременно Георги излязъл навън. Не след дълго В.Д също излязъл навън и установил, че гостът си е тръгнал, като е взел със себе си и телефона му.

На 11 април Георги Г. отишъл в  сервиз, стопанисван от Д.В. Там домакинът му приготвил храна. Гостът пожелал и кафе. Д.В. излязъл от сервиза за около 2-3 минути, за да донесе кафе на госта си и когато се върнал установил, че той си е тръгнал и че липсва мобилният телефон, който бил оставен да се зарежда.

На същия ден Георги задигнал още един телефон и 83 лева от джоба на мъж, товарил дъски в камион в централната част на Добрич. Около 16:00 часа мъжът сложил мобилния си телефон в задния джоб на панталона, в който имал и сумата от 83 лева, и започнал да работи. Междувременно на няколко пъти покрай него минал Георги Г., като последния път го попитал дали пуши. С.А. отговорил, че не пуши и взел с ръце една от дъските, за да я сложи в камиона. В това време Георги Г. го блъснал силно, вследствие на което пострадалият паднал на земята. Тогава Георги Г.  взел от задния джоб на  панталона му телефона и парите и избягал.