120 лица в нужда ще получат топла храна в Генерал Тошево

Община Генерал Тошево сключи договор с Фонд „Социална закрила” за предоставяне на топла храна към Целева програма „Обществени трапезарии” за 120 лица в нужда на територията на общината, в рамките на общо 249 работни дни.

120 лица в нужда ще получат топла храна в Генерал Тошево

Фонд „Социална закрила” предоставя сумата от 95 616,00 лв., като средствата ще бъдат изразходени за приготвяне и доставяне на топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб. 80 676,00 лв. са за храна (за 120 души по 2,70 лв. на ден) и допълнителни 14 940,00 лв. за режийни разходи. Ежедневно храната ще достига до всички населени места, където се предоставя услугата Домашен социален патронаж, с 5 автомобила – специализиран транспорт.


Програмата е насочена и ще подпомогне лица и семейства без доходи и близки, които да се погрижат за тях, самотно живеещи лица, получаващи минимална пенсия, бездомни и хора, изпаднали в затруднение, вследствие на епидемичната обстановка – поставени под карантина

Община Генерал Тошево кани всички, попадащи в обхвата на целевите групи да подадат Заявление - Декларация по образец в Общинска администрация, стая 103 – отдел „Социални дейности и домашен социален патронаж“.