270 лева в помощ на Неди събраха на благотворителния турнир по канадска борба

Над 20 души се включиха в благотворителния турнир по канадска борба в помощ на дете със специални потребности, който се състоя днес в Добрич. Събраните средсва са в размер на 270 лева, те са в подкрепа на лечението на Недислав Недков, който страда от аутизъм.

270 лева в помощ на Неди събраха на благотворителния турнир по канадска борба

 


Организатор на благотворителното събитие беше клубът по канадска борба "Хищник" в Добрич, съвместно с мотоциклетистите от клуб "Кан Аспарух".


Председателят на спортния клуб Захари Стоянов е носител на множество награди по канадска борба. Той самият има физическо увреждане и работи за каузата „Предай нататък”. Средствата, необходими за месечната терапия на Неди са непосилни за семейството. Налага се да бъдат събирани чрез благотворителни кампании. От няколко години момчето е на алтернативна терапия чрез електростимулация, която заедно с логопедичните занимания и кранио-сакрална терапия води до забележителен напредък. Детето общува без страх, вече може да чете и изговаря кратки изречения, помага в домакинството, готви и рисува красиви картини. Творбите на младия художник също се продават в подкрепа на лечението му.


При жените първото място спечели състезателката от СК "Хищник"и републиканска шампионка Даниела Каракашева, последвана от Звезделина Симеонова от Мотоклуб "Кан Аспарух" - град Варна. На трето място се подреди класният ръководител на Неди Катя Вутова, която подари медала си на своя ученик. 


При мъжете, на лява ръка шампион стана млад състезател от Тутракан, а на дясна ръка - Тодор Тодоров от Добрич, който подари спечелената от него купа на малкия Неди. 

Събраната сума в помощ на Недислав Недков е в размер на 270 лева и ще послужи за неговото лечение.