Първа шампионатна загуба записа „Добруджа 07“

Добричлии изпуснаха да вземат поне гейм в залата на „Хебър“ /Пазарджик/

Първа шампионатна загуба записа „Добруджа 07“

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ допусна първа загуба в тазгодишното първенство в Суперлигата на България – Първа осмица. В дебютното си гостуване за сезона, и общо трети мач през есенния дял на шампионата, добричлии отстъпиха с 0:3 гейма в залата на „Хебър“ /Пазарджик/. В отделните части домакините надделяха в отложената среща от I кръг с 26:24, 25:18 и 26:24 точки. Воденият от Мирослав Живков състав може да съжалява, че не взе поне гейм в зала „Васил Левски“ срещу един от претендентите за златните медали в елитната група на страната. Казаното е валидно в пълна степен за първия гейм от мача, предопределил в психологически план изхода от битката. Избраниците на Мирослав Живков влязоха със самочувствие и увереност в двубоя, като бяха не само равностойни на пазарджиклии, но след 20:20 излязоха с едни гърди напред. Добруджанци дръпнаха с 23:21 в своя полза, но не успяха да запазят нивото си на игра и опитният съперник изравни. Последваха нови колебания в добричките редици, за да може "Хебър“ да обърне до 26:24 и да поведе с 1-0.



Втората част беше с положителен знак за зелено-белите до 9:7, след което домакините взеха инициативата и стопиха пасива. Неред с това те методично започнаха да трупат аванс, достигнал до 21:15, а след няколко разигравания да завършат с 25:18. Везните в трети гейм поне в началото се наклониха отново в полза на „Добруджа 07“, чийто състезатели бяха решили, че няма какво да губят. Те поддържаха преднина от пет точки - 10:5, 17:12, за да се стигне изненадващо до 21:21. Това развитие вдъхнови домакините, които след серия от добри разигравания доведоха нещата до 24:21. Гостите запазиха самообладание и изравниха до 24-ата точка, но силите им стигнаха дотам. Дългата резервна скамейка на „Хебър“ оказа своето влияние, с което те финишираха с 26:24, за да запишат победа №4 от началото на първенството и да оглавят класирането.
За „Добруджа 07“ играха: Г. Манчев, Д. Маринков, Ж. Георгиев, В. Рагин, М. Мечкаров, Св. Арнаудов, Н. Тодоров – либеро /М. Ананиев, Л. Телкийски, Хр. Димитров/.