Регионалната библиотека „Дора Габе” получи дарение от 284 нови книги

Регионалната библиотека „Дора Габе” получи дарение от 284 нови книги
Книгите са на стойност 5333 лв.

Благотворителната общност “Чрез спорт към знание“ направи дарение от нови книги към Регионалната библиотека „Дора Габе”, по случай Деня на народния будител. 


Маратонът, тази година, се състоя на 1 ноември, а негови организатори са Николай Георгиев и библиотека „Дора Габе”. Той се проведе в градския парк в Добрич и в него се включиха 211 граждани и гости на града. Различни добрички фирми и организации спонсорираха благотворителния маратон.


На връчването на дарението присъства и Александър Тодоров от Силистра, по чиято идея се провежда благородната инициатива.


За да има прозрачност каузата на всяка от дарените книги е поставен печатът на Благотворителната общност, така че читателите да имат възможност да видят какво е закупено след участието им в инициативата. 


Директорът на библиотеката Невяна Христова благодари за дарената литература за деца и възрастни от различни отрасли на знанието, която ще обогати фондове и ще зарадва читателите на библиотеката. Христова поздрави инициатора Николай Георгиев, който за пореден път успя да приобщи към каузата много хора, въпреки пандемията, както и дарителите от нашия град за желанието да подкрепят книгите и четенето. 


Новата литература ще бъде на разположение за читателите в началото на новата година.


Като жест на благодарност, всички спонсори ще получат последните издания на библиотеката, включително и най-новото изследване по повод 70-годишнината на институцията.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+