С 583 хил. лв. се намалява бюджетът на Община Добрич за 2020 година

Общинските съветници на Добрич приеха актуализация на Общинския бюджет и
Програмата за капиталовите разходи за 2020 година на редовно заседание на редовно заседание на ОбС, което се проведе в електронна среда.

С 583 хил. лв. се намалява бюджетът на Община Добрич за 2020 година

Бюджетът на общината ще бъде намален с 580 хил. лв. поради по-ниските приходи в хазната, вследствие на пандемията от коронавирус. Намалението ще е в разходите за издръжка на детските градини, за заплати и за зимно почистване. 


Приета беше и актуализация на Програмата за капиталовите разходи за 2020 година. Тя се извършва на основание заявени корекции от второстепенни разпоредители на бюджетни средства. В нея се включват допълнителни разходи за закупуване на преносими компютри за нуждите на училищата, заплащане на аванс в размер на 8 985 лева за изготвянето на инвестиционен проект за основен ремонт и обновяване на огледална зала „Нели Божкова“, останалата сума в размер на 26 955 лева и ще се заложи в Капиталовата програма на Община град Добрич за 2021 г. Ще бъдат отделени средства за ремонт на настилка в местността „Гаази Баба” и за закупуване на сигнализатор за Детска градина №12.