Боксьор е спортист на година в училището за шампиони в Добрич

Спортист на годината в училището за шампиони в Добрич е националният състезател по бокс Стелиан Страхилов. Най-добър отбор за 2020 година стана СК по борба „Добруджански юнак” с треньори Петър Петров и Драгомир Стойчев.

Боксьор е спортист на година в училището за шампиони в Добрич

Независимо от усложнената обстановка заради COVID-19, възпитаниците на училището се представиха достойно, като завоюваха от Европейски, Балкански и държавни първенства общо 52 медала, от които 9 златни, 22 сребърни и и 21 бронзови медала.



Номинирани бяха 25 млади таланти от пет вида спорт и 3 отбора. Призьорите бяха подредени с гласовете на учители, треньори, представители на клубовете и журналисти.

За спортист на годината беше избран боксьорът Стелиан Страхилов. Негов треньор е Борислав Георгиев. Личните успехи на младият спортист през тази година включват III място на Европейско първенство за юноши в категория до 75 кг, I място на Държавно лично-отборно първенство – I-ви кръг и Купа „България” за юноши в категория до 75 кг, I място на Държавен личен шампионат и Държавно лично-отборно първенство – II-ри кръг за юноши в категория до 75 кг. 

Втора в анкетата националната състезателка по лека атлетика Алтен Атанасова. Неин треньор в Николай Янков. През годината тя завоюва I място на Държавно първенство за девойки под 20 г. – 10 км. спортно ходене и VIII място на Балканско първенство за девойки под 20 г. – 10 км. спортно ходене. На трето място се наредиха трима борци с еднакъв брой точки. Това са Матей Стоянов, Ивелин Ивелинов и Васил Василев. В десетката следват Александра Бекярова на 4 място, Никола Проданов, Борислав Божков, Борислав Трошев – на пето, Петър Цонев, Пресиан Димитров на 6 място, Ангел Диков – на седмо, Тодорка Славова, Радослав Колев и Дарин Дичков на 9 място и на десето – Мартин Лазаров. 

Най-добър отбор за 2019 година стана СК по борба „Добруджански Юнак”, с треньори Петър Петров и Драгомир Стойчев, следван от Хандбален клуб „Добруджа” с треньори Николай Минчев и Николай Костадинов и  СК по художествена гимнастика „МИК – Гергана”, с треньор Йовка Няголова

Церемонията по награждаването на най-добре представилите се в състезанията през годината ученици на Спортното училище "Георги Стойков Раковски" в Добрич ще се проведе в началото на следващата година поради въведените противоепидемични мерки.