Автогол и дузпа в продължението провалиха добруджанци

Отборът на „Янтра“ достигна до втора победа през сезона в Габрово

Автогол и дузпа в продължението провалиха добруджанци

Футболният тим на „Добруджа“ се размина поне с точка при визитата на „Янтра“ в Габрово. Домакините надделяха с 2:1 в срещата от XVI кръг на Втора лига, като по този начин записаха втора шампионатна победа през сезона. Освен това те се измъкнаха от последното място в касирането, на което вече е съставът на „Нефтохимик“ /Бургас/. Като цяло мачът не започна по най-добрия начин за „жълто-зелените“, които се оказаха догонващи в резултата след 21 минути игра. В желанието си да изчисти бранителят на добричлии Ахмед Адемов се отбеляза автогол. Въпреки негативното развитие, гостите бързо се окопитиха и възстановиха равновесието в 30-ата минута от дузпа. Точен от бялата точка бе Християн Казаков, който не остави шансове на съперниковия страж.



Действията през второто полувреме се развиваха предимно между двете наказателни полета и единайсеторките не рискуваха излишно. Когато двубоят клонеше към логично равенство, дълбоко в добавеното време главният съдия от Сливен Валентин Станчев измисли дузпа в полза на домакините. С изпълнението на 11-метровия нак. удар се нагърби голмайсторът на габровци Християн Кожухаров, който не сгреши и подпечата успеха за своя отбор. Със спечелените три точки „Янтра“ изплува до 15-ата позиция в класирането с актив от 9 точки. Добричлии вече са 11-и с 16 пункта. В последния есенен кръг на стадион „Дружба“ гостува „Септември“ /Симитли/. Срещата е насрочена за 12 декември /събота/.
„Добруджа“ започна мача в състав: Д. Илиев, И. Вихренов, Д. Дончев, Ах. Адемов, Ц. Радев, Як. Идризов, Ил. Капитанов, Цв. Илиев, Д. Филипов, Хр. Казаков, Ив. Цачев.