Спешно събират още средства за лечение на онкоболната Жули от Добрич

Жулиета Василева от Добрич страда от онкологично заболяване, което лекува в болница в Турция.

Спешно събират още средства за лечение на онкоболната Жули от Добрич

За 41-годишната жена е организирана благотворителна кампания. Един от инициаторите й е Мария Петрова. Първоначално започват да се събират средства за химиотерапия и имунотерапия. Мария Петрова сподели за Добрич Онлайн, че до момента за лечението на Жули са похарчени около 110 хиляди лева, а химиотерапията и имунотерапията все още не са започнали. Причината е, че по време на престоя в лечебното заведение на Жули се налага да бъдат направени две операции по спешност. 



„Първата операция е направена, защото туморът притиска дебелото и тънкото черво. Имало е опасност от получаване на перитонит. Следващата операция беше заради получен хематом. Това е торбичка с кръв, която се събира в корема и се налага да го отстранят, за да не стане кръвоизлив“, обясни Мария Петрова. 

Тя посочи, че събраните средства от благотворителната кампания се изчерпват заради непредвидени по лечението разходи. Ежедневният престой на Жули в болницата струва около 300 евро. Към момента семейството й дължи пари на болницата за операциите и престоя й през последните  седмици. Тези пари са непосилни за тях. Поради честото правене на интервенции необходимата сума за лечение постоянно нараства. От болницата в Турция правят всичко възможно, за да подобрят състоянието на жената и тя да започне основното лечение.

Зов за помощ: Майка от Добрич се нуждае от средства за лечение

Галин, съпругът на Жули, сподели, че се очаква тя да се възстанови от извършените спешни операции. След това ще бъде настанена в онкологичния сектор на болницата в Турция, където ще й бъдат направени нужните химиотерапия и имунотерапия. За тях трябва да бъдат събрани средства. „Лечението на Жули в Турция ни е последната надежда. Благодарен съм на дарителите, защото без тях нямаше въобще да можем нещо да направим“, каза Галин.

Средства за Жули могат да бъдат преведени по банков път. За нея е организиран благотворителен базар във фейсбук, поставени са и около 50 кутии за дарения на различни места в Добрич. 

Припомняме, че Жулиета Василева се бори от 2017 година с коварната болест рак. Тя е на 41 години, майка е на четиригодишно момче. През 2017 година е диагностицирана с карцином на шийката на матката. След направена операция и изкарани 25 курса лъчетарапия се налага поставяне на уретрални стентове в следствие на лъчетарапията. През януари, тази година, й откриват вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв. Това приковава жената на легло. Заради усложненото състояние и малкото килограми, Жули тежи само 33 кг, лекарите в България не се ангажират да й бъде направена следваща операция. Последната надежда да Жулиета е лечението в болницата в Турция. 

Открита е дарителска сметка в Уникредит:

IBAN: BG 02UNCR 7000

1524152013

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Жулиета Василева

Заглавна снимка: от фейсбук групата, в помощ на Жули