Още 10 дни биопроизводителите могат да представят документи по мярка 11

Още 10 дни биопроизводителите, поели ангажименти през Кампания 2016 г. по мярка 11 „Биологично земеделие” от ПРСР 2014-2020 г., трябва да предоставят окончателно пред ДФЗ – РА сертификат или писмено доказателство за съответствие на произведените от тях растителни, животински или пчелни продукти с правилата на биологичното производство.

Още 10 дни биопроизводителите могат да представят документи по мярка 11

В документите трябва да е налична информация, доказваща състоянието на парцелите, за които са поели ангажимент, както и добитата на тях продукция през годината на издаването им, припомнят от Държавен фонд „Земеделие“.


В индивидуалните профилите в Системата за електронни услуги (СЕУ) на всички бенефициенти, които следва да предоставят въпросните документи, са достъпни Уведомителните писма, в които са описани сроковете за предоставяне и задължителните реквизити, които следва да съдържат тези документи.

ДФ „Земеделие“ предоставя и възможност тези писма да бъдат получени лично или чрез упълномощено лице в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“ в страната. СЕУ е достъпна след индивидуална регистрация. Ако кандидатът няма създаден профил, е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител, след което да се яви в областна дирекция на ДФЗ – РА за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.