За почти месец безводие сигнализира кметът на село Алцек

Кметът на с. Алцек в община Добричка Акиф Салим сигнализира за проблем с водоподаването, който по думите му продължава вече 25 дни. В момента екип на ВиК – Добрич е на място и работи по търсенето и отстраняването на проблема.

За почти месец безводие сигнализира кметът на село Алцек

В селото живеят около 460 души, има и много семейства с малки деца. По думите на кмета Акиф Салим вече 25 дни в селото няма и капка вода. Той се е свързал с Община Добричка и ВиК – Добрич, които по думите му не са успели да дадат ясен отговор за безводието. 



„Към момента нямаме капка вода, преди поне имахме, но нямаше налягане и до по-високите части не стигаше водата, сега нямаме изобщо”, заяви Салим. Той сподели още, че се налага да носят вода с туби в детската градина в селото, която посещават 17 деца. 

Според шефа на район Добричка към водното дружество Янко Димитров проблемът с водоподаването е от около 5 дни. По думите му водата идва до крана, но не достига до селото. Първоначално проблемът е бил само в кметството и детската градина, като сега е обхванал цялото село. Към момента не е ясна причината за липсата на вода, но екип на ВиК е на място и работи по аварията.