12 години затвор за мъж, извършил длъжностно присвояване в особено големи размери

Наказание от 12 години „Лишаване от свобода” получи 62-годишен подсъдим, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

12 години затвор за мъж, извършил длъжностно присвояване в особено големи размери

62-годишният Алексей К. е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Добрич за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, бе осъден от състав на Добричкия окръжен съд на 12 години лишаване от свобода. 


През 2015 година  Алексей К. в качеството си на длъжностно лице, на което е  било възложено да изпълнява безплатно временна работа, свързана с пазене на чуждо имущество в търговско дружество, чрез посредственото извършителство на пълномощник като продавач, осъществил привидна сделка и присвоил 86 броя жилищни недвижими имоти, собственост на търговското дружество, намиращи се в жилищен комплекс в с.Кранево. Жилищните недвижими имоти му били връчени в качеството му на длъжностно лице и му били поверени да ги пази и управлява. Общата стойност на присвоените недвижими имоти е 8 814 900 лева.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна.