Камелия Тодорова: В Добрич се грижат за хората с COVID-19

Камелия Тодорова от Добрич, която е майка на дете с аутизъм, изказва благодарност към всички, които са помогнали в борбата й с коронавируса.

Камелия Тодорова: В Добрич се грижат за хората с COVID-19

В края на месец октомври Тодорова е била диагностицирана с COVID-19. Отначало симптомите били леки, започнала антибиотично лечение, но се почувствала зле, затова решила да посети Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич. Обадила се на 112, като служителите били много любезни, свързали я със Спешния център, където се погрижили за нея с огромно внимание. 



В деня на добротата, Камелия Тодорова иска да изкаже своята огромна благодарност към екипа, който я посрещнал и по-специално на д-р Чавдаров и медицинската сестра Станева. „Те действаха много професионално, преоблякоха се 8 пъти докато полагаха грижи за мен. Бяха спокойни и действаха много адекватно”, сподели тя. 

Оказало се, че не е нужно Камелия да бъде приета в лечебното заведение и тя се прибрала да се лекува у дома. Тогава майката се изправила пред следващото предизвикателство, как да набавя храна и други продукти от първа необходимост за себе си и своя син докато са под карантина. Тогава Тодорова получила подкрепа от Албена Донева - директора на Дневния център за деца със специални потребности, който посещава нейният син.

„Албена ми се обади първа и ме попита дали имам нужда от нещо и ми каза, че може да ми съдейства, за да ми носят до дома каквото ми е необходимо от понеделник до петък. Аз съм с по-специално дете, на мен не ми се ядеше нищо, но той трябва да яде, все пак е тийнейджър и е здрав. Тя ме свърза със Златина, която е старши експерт „Хуманитарни дейности” към Община Добрич. Жената ми се обади и започна в удобен за мен час да ми пазарува”, разказа тя. 

Майката на Камелия също е била диагностицирана с опасния вирус, но въпреки усилията на всички лекари, загубила битката за живот. 

„Всеки ден Албена ми се обаждаше, говорихме, успокояваше ме и изигра ролята на психолог. Не е лесно да загубиш майка си, още не мога да го проумея. Благодаря й, че беше до мен в този труден момент”, сподели Камелия. 

„Искам да кажа, че нашият град мисли за хората с коронавирус. Благодаря на всички, които се погрижиха за нас, които помогнаха на мен и моето дете”, допълни тя. 

Камелия Тодорова призова хората да бъдат внимателни, да спрат да мислят, че COVID-19 е лъжа и измама, да спазват противоепидемичните мерки и да се пазят. „Нека погледнем по-сериозно и трезво на всичко, носете маските си, не се струпвайте и бъдете здрави!”, каза в заключение тя.