Кметът на Добрич издаде нова заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки

Всяко училищно ръководство ще решава самостоятелно, според указанията на министъра на образованието, режима на обучение в учебното заведение.
Зад това решение се обединиха днес всички директори на училища в Добрич.

Кметът на Добрич издаде нова заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки

Те присъстваха на заседание на временния Общинския кризисен щаб. Понеже ситуацията е динамична това ще позволи адекватни решения на място, категорични са директорите на училища.



С решение на временния Общинския кризисен щаб от днес до 30-ти ноември малолетните и непълнолетни лица могат да посещават търговски центрове, ресторанти, питейни заведения, кафе сладкарници и барове само ако са придружени от техен родител, съответно настойник/попечител или друго пълнолетно лице.

От днес до 30 ноември, всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на граждани, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв.м.

В специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни се допускат посещения на външни лица по изключение и по преценка на директора на институцията при спазване на въведените противоепидемични мерки и представяне на декларация от посетителя, че не е в контакт със заразно болни, няма признаци на остро респираторно заболяване и ще спазва въведените противоепидемични мерки на територията на институцията. Ограничението не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Продължава временното преустановяване на работата на клубовете на пенсионера на територията на Община град Добрич.

Настаняването в Дом за стари хора в  Добрич и в другите социални услуги от резидентен тип на територията на Община град Добрич да става съгласно указания на АСП и МТСП.