Новата ваксина срещу Ковид-19 ще е по-евтина в по-бедните страни

По план цените ще са съобразени с особеностите на отделните региони по света

Новата ваксина срещу Ковид-19 ще е по-евтина в по-бедните страни

Новата ваксина срещу коронавируса ще се продава по-евтино в по-бедните страни. Това стана ясно от изявление на германската компания, която разработва ваксината, заедно с американския гигант „Пфайзер”, информира сайта Nova.bg


Германците казаха, че планират да продават ваксината по-евтино, отколкото излиза производството й. По план цените ще са съобразени с особеностите на отделните региони по света.

"Посрещнахме новината за ваксината с радост. Дано всичко това свърши скоро. Досега съм се тествал три пъти и в момента чакам резултата на съпругата ми, която е била контактна със заразено лице. Вече ни дойде до гуша", заяви Валантен Лафонтан, учител от Париж.

"Готов съм да се ваксинирам, няма проблем. Доверявам се на хората, които са направили ваксината и не мисля, че ще представлява някаква опасност", категоричен е студентът Ромaн Ерни.

По-късно днес Европейската комисия ще обсъжда подписването на договор с двете компании. Очаква се Европа да поръча до 300 милиона дози от препарата, който още не е минал всички тестове и не е в производство.

Източник: nova.bg