Френски гражданин, подсъдим за блудство и създаване на порнографски материали с малолетни, остава в ареста

Окръжният съд в Добрич остави без уважение искането за изменение на мярката задържане под стража, наложена на подсъдим по дело за блудство и създаване на порнографски материали с малолетни лица.

Френски гражданин, подсъдим за блудство и създаване на порнографски материали с малолетни, остава в ареста

Съдебният състав прецени, че взетата по отношение на 63-годишния Е.Ж. мярка за неотклонение е съобразена със степента на обществена опасност на деянията, за които е обвинен, както и със съществуващата опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът намери, че към настоящия момент липсват и доказателства за несъвместимост на здравословното състояние на подсъдимия с условията в местата за лишаване от свобода, каквито доводи бяха наведени от неговата защита.


Подсъдимият е обвинен за това, че в периода от 2 до 6 януари 2020г., в дома си в село в община Балчик, е извършил блудствени действия по отношение на три малолетни момичета и чрез заснемане с дигитален фотоапарат създал порнографски материали, за които използвал същите 3 деца и още 2 момичета.

Спрямо мъжа има и обвинение за това, че е държал за себе си под формата на файлове в дисково пространство на преносим компютър, в карта памет и външна преносима памет създадените порнографски материали и още четири снимкови кадъра под формата на файлове, за създаването на които са използвани лица от женски пол, които изглеждат като ненавършили 18 години.

Подсъдимият Е.Ж. е френски гражданин, който, според данните в обвинителния акт, живеел в къща под наем в село в община Балчик. В днешното съдебно заседание той даде само частични обяснения по повдигнатите му обвинения и отказа да отговаря на въпроси на страните по делото и на съдебния състав.

Делото ще продължи на 5 и 6 ноември 2020г. с изслушване на петте момичета, които ще дадат показания в „синя стая“, предназначена за щадящо изслушване на деца, в присъствието на психолог.

Определението, с което днес съдът отказа да измени наложената на подсъдимия най-тежка мярка за процесуална принуда, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.