Представят премиерата на документалния филм „Добричката епопея 1916" виртуално

Документалният филм „ Добричката епопея 1916“ ще бъде представен виртуално на 6 ноември от 18.30 часа.

Представят премиерата на документалния филм „Добричката епопея 1916" виртуално

Премиерата трябваше да се състои в Младежкия център „Захари Стоянов“ в Добрич, но заради превантивните мерки тя ще бъде излъчена в youtube. Това съобщи за Добрич Онлайн режисьорът и сценаристът на лентата Снежана Иванова. Филмът ще може да бъде гледан ТУК.



Филмът съдържа кадри от Международния военно – исторически фестивал “Добричка епопея 1916 – 2016”, проведен през 2016 г. и е с участието на военно-исторически реконструктори от България, Естония, Русия, Украйна и граждани на Добрич. Сценарист и режисьор на филма е Снежана Иванова. Режисьор на бойните сцени е д-р Добрин Добрев – председател на Регионалния клуб “46 – и Пехотен Добрички полк”, а диктор – актьорът Красимир Демиров.

„След като мерките за ограничаване разпространението на Ковид-19 позволят да се събираме в кинозалите, ще се радваме да представим филма и на големия екран. Вече имаме първите покани за отделни градове у нас и в чужбина, за които допълнително ще ви уведомяваме, за да можете да присъствате“, сподели още Снежана Иванова. 

За пътя от идеята до готовия филм чуйте от разговора със Снежана Иванова по радио99.