Участниците в благотворителния маратон в Добрич ще се регистрират предварително

Участниците в благотворителния маратон, който ще се проведе на 1 ноември в Добрич, ще трябва да се регистрират предварително.

Участниците в благотворителния маратон в Добрич ще се регистрират предварително

Мярката се налага, за да се избегне струпването на много хора. Желаещите да бягат, за да допринесат за закупуването на книги за Регионалната библиотека “Дора Габе”, могат да се запишат за маратона на 31 октомври от 12 до 17 часа на павилиона за фреш в градския парк. Регистрация ще може да се направи и в деня на маратона - 1 ноември, от 08.30 до 09.00 часа. Всеки ще получи номер за участие. 


Организаторите на благотворителния маратон призовават присъстващите да носят предпазно средство, покриващо носа и устата, преди началото на проявата, както и след приключването й. По време на самия маратон защитни маски не са необходими. 

Както Добрич Онлайн писа спортната инициатива се организира за втори път в града. Целта е всяка завършена обиколка от 400 метра на участник в градския парк да бъде субсидирана с 1 лев от организаторите и партньорите на събитието. Така събраната сума ще е равна на броя обиколки, които са напрвили всички участници. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионалната библиотека “Дора Габе” в Добрич. 

Началото на благотворителния маратон "Чрез Спорт към Знание" ще бъде дадено в 9 часа. За участие не е необходимо предварително записване, а само удобни маратонки и настроение в деня на събитието. 

“Чрез Спорт към Знание” е общност, инициираща спортни мероприятия, които провокират хората да спортуват и помагат за благотворителни каузи. Миналата година близо 700 човека взеха участие в маратона в Добрич. Те направиха над 4 000 обиколки.