Елица Стоянова от Добрич влезе в Студентския съвет към Софийския университет, целта й е да популяризира града и региона

Елица Стоянова е единствената добричлийка в Студентския съвет към Софийския университет от Геолого-географския факултет.

Елица Стоянова от Добрич влезе в Студентския съвет към Софийския университет, целта й е да популяризира града и региона

Студентката, която изучава география, влиза в състава след проведени частични избори. Членовете се избират след провеждане на избори сред студентската общност. Те работят на напълно доброволен принцип. Членовете на Студентския съвет към Софийския университет са 60 на брой.



“Ролята на самия студентски съвет е много важна, тъй като инициираме различни събития. Има организация, която обединява всички студентски съвети в страната. Нарича се Национално представителство на студентските съвети. Студентският съвет представлява студентите на национално ниво. Най-важната му роля е да подкрепя и защитава правата на студентите”, обясни Елица Стоянова.  

Една от основните й цели е да популяризира Добрич и региона. Тя е член на Българското географско дружество.

“Като човек от Добруджа много обичам моя роден край и искам да го популяризирам максимално. Тази година се навършват 80 години от подписването на Крайовския договор, другата година стават 105 години от Добричката епопея. Във връзка с тези годишнини бих искала да организирам научни кръгли маси, разговори или беседи. Нещо, което да популяризира родния ни край”, каза още добричлийката. 


Елица Стоянова е взела участие в Националната научна конференция в Тутракан и Добрич, свързана с 80-ата годишнина от подписването на  Крайовския договор. Тя е участвала заедно с декана на Геолого-географския факултет - доцент Климент Найденов, който е родом от Добрич.

Елица Стоянова ще вземе участие и в Международна географска конференция. “Темата ще бъде свързана с област Добрич и по-точно с геодемографската обстановка през последните 10-15 години”, сподели в заключение тя.