Въвеждат временни противоепидемични мерки в област Добрич, забраняват културните мероприятия на закрито

Със Заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова на територията на област Добрич се въвеждат временни противоепидемични мерки.

Въвеждат временни противоепидемични мерки в област Добрич, забраняват културните мероприятия на закрито

 Те ще са в сила от утре, 28 октомври. 



До 15 ноември се забранява провеждането на организирани обществени мероприятия на закрито. Броят на лицата, участващи в групови празненства на закрито, трбява да бъде до 30. С пълния текст на заповедта на д-р Ангелова можете да се запознаете ТУК.

Причината за налагане на ограничение на присъстващите при провеждане на семейни тържества, въвеждането на задължително носене на маски на пазари и тържища и спирането на обществените прояви на закрито, е продиктувано от увеличение на заболяемостта на 100 хиляди жители. 

От 19 до 25 октомври в област Добрич са регистрирани 52 случая на заразени с коронавирус, 7 от случаите са при медицински лица – трима лекари, 3 медицински сестри и 1 санитар. Положителни резултати при изследване има и в сферата на образованието – 1 учител в училище, трима учители в детска градина и трима възпитатели в детска градина, както и трима ученици. Карантинирани са ученици от седми класове на училище в Тервел. Не работи ДГ № 12 „Щурче“ в Добрич.

Към 25 октомври общият брой карантинирани лица в областта е 229 души. От потвърдените 52 положителни случая, 12 са хоспитализирани, като един от тях е в Отделението по анестезия и интензивно лечение.