40 души от община Тервел са поставени под карантина

Осем души от община Тервел са с Ковид-19 към днешна дата. Те са на домашно лечение, съобщават от местната администрация. Петима от далите положителен резултат за коронавирус са от Тервел, двама от село Зърнево и един от Орляк.

40 души от община Тервел са поставени под карантина

През изминалата седмица няма новоустановени случаи, осемте лица са дали положителни тестове за вируса преди седем дни. 


40 души от община Тервел са поставени под карантина. Най-много са карантинираните в Тервел – 20 души. Останалите са в селата Безмер, Каблешково, Зърнево, Орляк. По един човек с карантина има в Попгруево,Градница, Полковник Савово, Коларци и Нова Камена.

През миналата седмица двама лекари от Медицинския център в града бяха дали положителен резултат за Ковид-19. Те живеят в Добрич. Единият е настанен в Многопрофилната болница, а другият е на лечение при домашни условия. Към момента няма установени други случаи от персонала на тервелското лечебно заведение. 

Днес следобед в Добрич ще се състои заседание на Областния координационен щаб, на което ще присъства кмета на Община Тервел инж. Симеон Симеонов. Ще бъдат разгледани мерките в условия на нарастващия брой заболели в страната.

След заседанието, от Община Тервел ще преразгледат мерките и ще информират гражданите.