Акция по събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организират в Добрич

Община град Добрич инициира Акция за безвъзмездно събиране на излязло от употреба електронно и електрическо оборудване, както и негодни батерии и акумулатори.

Акция по събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организират в Добрич

Тя ще се проведе на 24 октомври (събота)  от 10.00 до 14.00 часа.  Пунктът за събиране  ще бъде мобилен и старите ел. уреди ще се взимат от домовете на гражданите. 



В деня на акцията отпадъците трябва да бъдат изнесени на улицата пред домовете на гражданите до 10.00 часа.  За тази цел желаещите да предадат старото си електронно и електрическо оборудване трябва предварително да заявят това на тел. 058604573, 058601207 в работните дни, като посочат точния адрес.

Желаещите могат да изнесат следните излезли от употреба електронни и електрически уреди: компютри и периферни устройства, монитори, електрически печки, хладилници, перални, сушилни бойлери, телевизори, принтери, телефони, прахосмукачки, сешоари, миксери, тостери, радиоуредби и др. електроуреди.

Община град Добрич приканва всички да се включат в акцията за разделно събиране и предаване на посочените отпадъци.

Инициативата се организира с цел опазване на околната среда и предотвратяване изхвърлянето на този вид масово разпространени отпадъци в контейнерите за твърди битови отпадъци.