Административният съд в Добрич обяви конкурс за есе

Председателят на Административния съд в Добрич обявява конкурс за есе за ученици от 9-и до 12-и клас на тема по избор. Инициативата е във връзка с Деня на отворените врати, който ще се проведе виртуално на 30 октомври.

Административният съд в Добрич обяви конкурс за есе

Темите, по които участниците могат да творят, са по “Чорба от греховете на отец Никодим” Елин Пелин: “За всяко мое прегрешение, с дело или с помишление, оставям тук по едно бобено зърно — черно за непростимите и бяло за тия, които хвърлят душата ми в съмнение и мисълта ми не може да разграничи грях ли са, или не” и темата "Има ли “бели бобени зърна” пред съдебната система в България"; „Бай Ганьо в днешна България", както и “Пазете правото. Включително и от закона” (доц. Кристиан Таков“).


Текстовете ще се приемат до 17 часа на 25 октомври на e-mail адрес asdobrich@mail.bg. Участниците трябва да посочат трите си имена, клас и училището, в което учат. Есетата ще бъдат оценени от комисия, съставена от магистрати, на 27 октомври. Победителят ще бъде обявен на 30.10 на сайта на съда. Наградата ще бъде изпратена на адреса на училището.