Осъдиха условно млад мъж за прокарване в обращение на подправени банкноти в Каварна, Балчик и Кранево

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 21-годишен младеж, по силата на което той се признава за виновен по повдигнатото му обвинение за прокарване в обращение на подправени парични знаци.

Осъдиха условно млад мъж за прокарване в обращение на подправени банкноти в Каварна, Балчик и Кранево

Съгласно споразумението страните приемат за безспорно установено, че на 18 май 2020 г., при условията на продължавано престъпление, 21-годишният Р.Р. е прокарал в обращение шест банкноти с номинал от по 100 лева, за които знаел, че са подправени. Младежът използвал банкнотите в търговски обекти в Каварна, Балчик и Кранево. За извършените деяния подсъдимият е осъден условно на 1 година лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок. Младежът ще плати и направените по делото разноски в размер на 271.40 лева.Той вече е възстановил и причинените с деянията му имуществени вреди на собствениците на търговските обекти.



Пред съда подсъдимият декларира, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Предвид определеното на подсъдимия условно наказание съдът отмени наложената му мярка за неотклонение задържане под стража и разпореди той да бъде незабавно освободен още в съдебната зала.