С културна програма Каварна ще отбележи Международния ден на възрастните хора утре

Международният ден на възрастните хора ще бъде отбелязан с богата програма, подготвена от Сдружението „Съюз на пенсионерите-2004“ в Каварна, съобщават от местната администрация.

С културна програма Каварна ще отбележи Международния ден на възрастните хора утре

Тази година честването ще е под знака на 170-годишнината от раждането на Патриарха на българската литература Иван Вазов.


Музикален поздрав за празника ще отправят децата от вокална група „Броеница“ при ОУ „Йордан Йовков“, с художествен ръководител Антония Ангелова. Участие в програмата ще вземе и певческият колектив към Клуб на пенсионера „Добруджанка“ в Каварна, с художествен ръководител Христо Маринов, а  фолклорната група към Клуб на пенсионера „Радка Чаушева“ - Каварна, с художествен ръководител Нивелина Василева, ще представи фолклорна седянка. С индивидуално изпълнение на песни, възрастните хора ще поздрави младата певица Жанета Недкова.

Проявата ще започне от 17:00 часа на площад „Защитата на Каварна“.

1-ви октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на общото събрание на ООН през 1990 г., като негова цел е да повиши вниманието към проблемите на хората от третата възраст и да бъде отдадена почит към техния принос за обществото.