Цветан Цветанов оглави "Републиканци за България", заместник е Павел Вълнев

Цветан Цветанов оглави "Републиканци за България", заместник е Павел Вълнев
Цветан Цветанов беше избран за председател на партия "Републиканци за България".

Негов заместник ще е Павел Вълнев, български бизнесмен от Чикаго и бивш собственик на несъществуващата вече телевизия Би Ай Ти. С избора му се дава знак, че един от приоритетите на новата партия ще е грижа за сънародниците ни в чужбина и гарангиране ня правото им да участват в изборите чрез електронно гласуване.


Цветанов се обяви за предсрочни избори и критикува сегашното управление, на което липсвало - цитирам - ясна посока на развитие. И обеща при бъдещо участие в управление да не повтаря грешките:


Целта е "Републиканци за България" да бъдат незаобиколим фактор в българската политика и гарант за евроатлантическата посока на развитие. Готов е да претоваря с всички формации, които споделят тези ценности.


Цвеанов предупреди за възможни репресии срещу членове на партията му и им обеща подкрепа:


"Републиканци за България" дава заявка да бъде позиционирана в център-дясното пространство.


Точно преди седмица Цветан Цветанов представи част от Инициативния комитет, който взе решение новата партия да бъде учредена днес.


Сред учредителите са бивши кадри на ГЕРБ, но и на партии като ДСБ и СДС.


Известни спортисти, като олимпийският вицешампион Благой Благоев, телевизионният журналист Горан Благоев, лекари, университетски преподаватели, български мигранти от страни в Западна Европа, Австралия и Америка.


Цветанов позиционира "Републиканци за България" в център-дясно, обяви, че партията ще работи за запазване на евроатлантическата посока на развитие на страната и увери, че това не е лидерски проект.


Като свои евентуални партньори посочи центристки и десни формации.


Сред основните цели на партията са гарантиране на гражданските права, повишаване на качеството на живот и ускорено икономическо развитие на регионите.


Източник: БНР


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+