Ротари клуб – Балчик дари ултравиолетови лампи за стерилизация на детските градини в Белия град

Ротари клуб – Балчик с поредна благородна кауза. Доброволческата организация дари на трите детски градини и яслата в крайморския град ултравиолетови лампи за стерилизация на помещения по проект "Грижа за децата". Това съобщи за Добрич онлайн президентът на организацията Ваня Тодорова.

Ротари клуб – Балчик дари ултравиолетови лампи за стерилизация на детските градини в Белия град

Щедрият подарък ще помогне на детските заведения да предпазят малчуганите, техните учители и персонала от вируси и бактерии. Проектът „Грижа за децата” ще има и втори етап, който е на ниво обсъждане. Той отново ще бъде насочен към най-малките. 



През следващата седмица Ротари клуб – Балчик ще подари част от екипировката на атлет от крайморския град. Той е шампион на България по хвърляне на чук и част от Националния ни отбор. 

Доброволческата организация е дарила и платно на Детския морски клуб по ветроходство. Предстои то да бъде брандирано с логото на Балчик и Ротари и монтирано. До няколко седмици платното ще плава във водите на Черно море. 

Сред бъдещите планове на Ротари – Балчик е обучение на тема „Как да засилим организма си?” със участието на специален гост-лектор – член на Ротари от Германия. Публичната лекция ще се състои непосредствено преди зимните месеци в комплект Лайтахус Голф и Спа.