Започна частична рехабилитация на улици в Генерал Тошево

От миналата седмица по няколко улици в Генерал Тошево вървят дейности по ремонт на асфалтова настилка с мрежовидни пукнатини и единични дупки, съобщават от местната администрация.

Започна частична рехабилитация на улици в Генерал Тошево

Общата квадратура на изкъртените площи е близо 2 200 кв. м., а улиците по които се извършват ремонтите са „В. Априлов“, „Д. Орлов“, „Р. Даскалов“ и „Опълченска“. Предвидената сума е в размер на 54 906, 00 лв. с ДДС, като тя е предоставена от Агенцията „Пътна инфраструктура“, съгласно споразумителен протокол за поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на града.



През първите дни от рехабилитацията на улиците, специализирана техника е започнала да изрязва компрометирани участъци по цялото протежение на ул. „Опълченска“ в града. От местната администрация подчертават, че дейностите не са създали проблеми на движението в натоварения участък. След това са започнали дейности за засмоляване и полагане на новата асфалтова настилка. По същия начин се процедира и с останалите по-горе изброени улици.

В същото време по главната улица „Трети март“, „Дочо Михайлов“, „Асен Златаров“ и „Г.С. Раковски“ в града също е започнал ремонт на нарушената асфалтова настилка и засмоляване. Средствата са в размер на 48 000 лв. с ДДС и са от общинския бюджет за 2020 година.