Трето издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“ ще се проведе в Добрич

Трето издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“ ще се проведе в Добрич на 26 септември от 10.30 ч. до 17.00 ч. на пл. „Свобода“.

Трето издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“ ще се проведе в Добрич

Фестивалът „Хлябът, който ни свързва“ се реализира за първи път през 2018 г. с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура". През тази година ще се осъществи за трети пореден път. Целта е да бъде организиран празник на общността, в центъра на който е хлябът като устойчив културен символ, разпознаваем от всеки човек и неотменно присъстващ в цялата история на човешката цивилизация. Чрез реализацията на планираното събитие се визуализират по един нетрадиционен и атрактивен начин отделни времеви отрязъци от европейската цивилизация, за да се покаже културата и традициите на нашия регион като част от световната култура. 


Фестивалът „Хлябът, който ни свързва“ се превръща в истински празник за децата и хората на Добрич.


Тази година във фестивала участват с видео – рецепти и мастър клас побратимените градове на Добрич от Первомайск, Украйна и Тамбов, Нижний Новгород и Саратов Русия, които може да гледате на 26 септември във фейсбук страница в Община  Добрич.     

Събитието се организира от Община гДобрич, Регионалния исторически музей в Добрич и Художествената галерия в Добрич.