Ученици от СУ “П. Р. Славейков” в Добрич научиха повече за безопасността на пътя

Под мотото „Остани жив! Пази живота!“ е преминала седмицата от 16 до 22 септември в СУ “П. Р. Славейков”, съобщават от учебното заведение.

Ученици от СУ “П. Р. Славейков” в Добрич научиха повече за безопасността на пътя

В дните, посветени на безопасността на пътя, е бил отбелязан специално 16 септември – Европейския ден без загинали на пътя. 




Учениците от 1 до 4 клас в СУ ”П. Р. Славейков” са участвали в различни инициативи. Първокласниците са се запознали с правилата за безопасно поведение на пътя и рисуваха по тази тема.

Учениците от вторите класове са разговаряли на тема „ Аз съм малък пешеходец, пътните знаци знам и мога да пресичам сам”. Припомнили са значението на пътните знаци и изработиха светофар и знак „ СТОП”. С рисунки и презентация на тема „Да пазим детето живо” са участвали третокласниците.

Учениците от четвъртите класове са облекли зелените жилетки и са показали своята съпричастност към основната цел на седмицата на безопасността – „Остани жив! Пази живота!”.


Опазването живота и здравето на хората, участващи в пътното движение, е от приоритетно значение днес. Отчитайки големия брой на загиналите от пътно-транспортни произшествия, в началото на учебната година се налага отново необходимостта да бъде насочено особено внимание към проблемите на пътната безопасност. Тя е важна за всички граждани и всеки има роля за нейното повишаване. Поведението на участниците в движението по пътищата е главната причина за нещастни случаи.