Община Добрич подготвя тържествени събития по повод празника на града

Празнуваме 25 септември с концерти за всички вкусове.

Община Добрич подготвя тържествени събития по повод празника на града

В 10.30 часа започва тържественото заседание на Общинския съвет на Добрич. В празничната музикална програма ще участват Български камерен оркестър – Добрич с диригент Иван Янакиев, Хор „Добруджански звуци“ с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева, Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“ с диригент Росица Дурмушлийска, Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов и Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов.



От 11.00 часа на сцената на Площад „Свобода“ ще се наслаждаваме на талантливи изпълнители, които за пореден път ще взривят публиката и ще допринесат за празничност и радостни емоции.

Ще участват: Арт център „Палитра“ с арт директор Иван Иванов, Спортен клуб „Алексия“с хореограф Севдалина Мавродиева - Нейкова, Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова, Танцов театър „Дея“ с ръководител и хореограф Лана Анцаридзе, възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ с ръководители Милена Пеева и Борислав Капитанов, Салса клуб „Десита“ с ръководител Десислава Тодорова и Танцова формация „Inception“ с ръководител Полина Митева при НЧ „Добрич-2017 г.“ , Хип-хоп формация „NNS CREW“ с ръководител Миглена Георгиева и Алекс Киров, Балетна формация „My Dance“ с ръководител Пламена Петрова, Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич с гл. худ. ръководител и хореограф Александър Александров и пом.-хореограф Юрий Митев. В концерта ще участват и талантливата певица ВИКТОРИЯ ГЕОРГИЕВА, която представи достойно България на Евровизия.

В Деня на Добрич Гвардейският представителен духов оркестър ще изнесе празничен концерт заедно със солисти на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, който също десетилетия наред представя достойно българската музикална култура по света. На добричка сцена ще чуем изпълненията на Орлин Горанов, Емилия Валенти, Станислава Димитрова, Квартет „Армейска песен“ и Янко Лозанов.

Концертът ще започне от 18.00 часа пред ресторант „Лебед“ в Градски парк „Свети Георги“.

Той ще бъде под палката на подполковник Ради Радев – главен диригент на Българската армия.

Гвардейският представителен духов оркестър е създаден на 1 февруари 1951 г. с решение на тогавашното правителство на Република България. С Постановление на Министерския съвет от 2001 г. той влиза в състава на Националната гвардейска част. Репертоарът му включва произведения от широк музикален диапазон – от невероятното богатство на ритми и звучене на българската народна музика до военните маршове, класиката, естрадата и джаза. Наред с церемониалните функции оркестърът развива активна концертна дейност и участва в престижни международни фестивали на военните духови оркестри в Германия, Франция, Унгария, Израел и Русия.

Клавирният рецитал „Есенна привечер – от Бетховен до Владигеров“ на Иван Керековски е изненадата на Община Добрич за почитателите на класическата музика. Концертът на виртуозния изпълнител е от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“.