На среща в ДКЦ 1 бяха Атанас Атанасов и неговият екип

Със здравните специалисти от ДКЦ 1 разговаряха кандидатът за кмет на град Добрич Атанас Атанасов и кандидатите за общински съветници. На срещата бяха коментирани основно теми в сферата на здравеопазването и по-конкретно на здравеопазването в град Добрич.

На среща в ДКЦ 1 бяха Атанас Атанасов и неговият екип

Своите предложения от програма „Бъдеще за Добрич“, кандидатът за кмет представи в кратко изложение, като покани аудиторията да се включи с въпроси, коментари и предложения, за да превърнат тази среща в открит диалог. Присъстващите медицински специалисти откликнаха на поканата на г-н Атанасов и поставиха своите въпроси и конкретни предложения.


 

 „Ако станете кмет на град Добрич, ние като граждани ще имаме ли пряк  достъп до Вас, предвид ангажираното ежедневие на един кмет?“, бе един от зададените въпроси.

 

„Аз смятам, че колкото и да е ангажиран един кмет, той трябва да умее да организира ангажиментите си, по начин, който ще му позволява да контактува с възможно повече граждани...“, заяви Атанасов.  „Не е наложително контактът винаги да се осъществяват в кабинета на кмета, той трябва да се стреща с гражданите в кварталите, в предптиятия и в диалог именно там да разговаря с хората...“. Атанасов уточни, че според него, вместо един приемен ден в седмицата, кметът на град Добрич би могъл да определи два приемни дни, макар и с по-малък времеви обхват, като тази промяна ще създаде и по-голямо удобство за гражданите.
 

„Какво е мнението Ви по темата „Шистов газ“, представлява ли опасност за нас?“, попита друг от присъстващите.

 

Атанас Атанасов бе категирчен, че трябва да има мораториум върху проучванията за шистов газ, като допълни, че той е направил такова предложение в изминалия мандат на Общински съвет. Следващото действие според  него е да бъде направен  доклад за въздействието върху околната среда на проучванията и добива на шистов газ, след което да се реализира широка  информационна кампания на този доклад, за да могат гражданите да се информират обстойно. След това да бъде проведен референдум, защото именно гражданите трябва да решат, завърши Атанасов.

 

Бе зададен и  въпрос за съдбата на бившето лечебно заведение „Стоматология“, на който Атанасов отговори, като разясни, че лечебното заведение е било дадено на концесия, която вече е прекратена, а бъдещето му предстои да бъде решено в следващия Общински съвет.

 

По време на срещата бе коментирана необходимостта от създаване на Хоспис в град Добрич и в тази връзка, д-р Комарева изрази своето предложение:

 

„Обмислете варианта, в който първият етаж от сградата на бившата стоматологична клиника, да се предостави за ползване от стоматолози, а останалите етажи да бъдат преустроени в Хоспис...“, сподели д-р Комарева.

 

Атанасов, благодари за направеното предложение, като го коментира като много успешно и полезно за всички граждани, с ангажимент да го представи на вниманието на новия Общински съвет.

 

В края на срещата,  д-р  Марков  изрази своята приятна изненада от това, че има кандидат за кмет на град Добрич, който в своята програма е обърнал сериозно внимание на темата здравеопазване. Той зяви, че толкова конкретни, ясни и реално изпълними предложения за разрешаване на основните проблеми в сферата на здравеопазване в град Добрич, за първи път достигат до неговото внимание. Той поздрави кандидата за кмет за положените усилия да се запознае в такава детайлност със спецификата на тази сфера. За това, че е потърсил съдействието на специалити, за да предостави решения, предвит факта, че самият той е икономист. С пожелание за успех на предстоящите избори и адмирации за начина, по който бе проведена срещата, завърши своето изказване д-р Марков.

 

pa180012_600