449 деца посещават детските градини в община Тервел

449 са децата в детските градини в община Тервел, което е с 11 повече от миналата година, съобщават от местната администрация.

449 деца посещават детските градини в община Тервел

Те ще бъдат разпределени в дванадесет детски градини. Има и  една детска ясла с 29 деца. От  първи септември тази година всички детски градини и яслата ще бъдат безплатни за гражданите, като разходите ще бъдат поети от Община Тервел.


В детските градини и яслата децата получават закуска, плод или мляко, обяд и следобедна закуска. В училищата, с изключение на това в с. Безмер, е осигурено столово хранене. За четири от училищата и пет от детските градини, храната се приготвя в общинските центрове за социални услуги в селата. Има детски градини със самостоятелни кухни, както и такива с кухня-майка, която осигурява храна за две детски заведения. В детската ясла осигуряват и млечна кухня, която в момента се ползва от 20 деца, отглеждани у дома.

Медицинските лица са осем , като поради малкия брой деца и ученици в училищата и детските градини, е осигурена работа за медицинския персонал по график.