107 са първокласниците в община Тервел

1201 е броят на учениците в осемте учебни заведения в община Тервел, съобщават от местната администрация. Първокласниците през новата учебна година са 107.

107 са първокласниците в община Тервел

От Общината са осигурили, под формата на подарък, за първия учебен ден на всички първолаци пълен пакет от училищни помагала, тетрадки с квадратчета и редове, химикали, боички и други ученически пособия. 



В Центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“ , след провеждането на традиционните двумесечни летни занимания с деца по програма „Наше лято“, служителите са в заслужен отпуск през месец септември, тъй като при тях учебната година стартира на първи октомври. Общинският детски комплекс и през настоящата учебна година запазва всички свои школи и състави – „Балет каприз“ , Вокални студия Тервел, школа по приложно и изобразително изкуство, клуб по автентичен фолклор и етнография, школа по керамика, школа по природни науки и школа по математически науки. 

Всички учители , ученици и медицински лица пътуват напълно безплатно . Транспортът е организиран по няколко начина – с училищни автобуси, избрани с обществена поръчка транспортни фирми,  обществен и  с личен транспорт.

„Призоваваме всички деца и родители да бъдат търпеливи и съпричастни, тъй като ще бъде трудно, ще бъде много отговорно, но не и невъзможно да се справим. Рано или късно тази тежка ситуация ще отмине, с вируса се срещат и борят хората във всички части на света. И ние ще се справим – с разум и отговорност. Всички ние, кметският екип, педагозите в училищата и детските градини правим и ще продължим да правим всичко възможно за протичането на една безопасна учебна година, защото дистанционното и онлайн обучение е временно и частично решение на проблема, отнемащо възможностите за социализация и възпитание на нашите деца. Те трябва да са в училище и в детската градина, където работят професионалисти , от които могат децата могат да получат знания и възпитание. Честита нова учебна година, скъпи ученици, учители и родители! Честит празник на малчуганите, които за първи път прекрачват прага на училището и на техните семейства“, написаха още от пресцентъра на Община Тервел.