Нови отличия за Александър Петров от Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Дунавски звезди"

Поп изпълнителят Александър Петров от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежкия център в Добрич е взел участие в Национален конкурс за млади изпълнители на възраст от 5 до 18 години "Дунавски звезди".

Нови отличия за Александър Петров от Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Дунавски звезди"

Той е спечелил единствена първа награда в своята група, тъй като е бил с най-висок резултат. Освен първото място му е била присъдена и Специална награда на Адвокатската колегия в Силистра, чийто представител е наблюдавал всички участници в трите конкурсни дни и е избрал да отличи него. 



В този своеобразен празник на музиката са участвали над 100 млади изпълнители от цяла България. Макар да не е успял да се пребори за Голямата награда, тийнейджърът, който освен с музика се занимава и с поезия, остава удовлетворен от постигнатото. Журито е било в състав Нели Рангелова - поп певица, председател на журито, Светослав Лобошки - композитор, Николай Текелиев - журналист, Вензи - изпълнител, Кремена Кряколова - вокален педагог. 

В профила си във фейсбук младежът благодари на своите педагози Елена Карабельова и доц. Алис Боварян за отличната вокална подготовка и на журито за високата оценка. 

Форумът се организира от Община Силистра и Йордан Марков - млад изпълнител, основател на фирма Sense Music.