Изпълнителки от Кипър ще пеят на морския бряг за гостите на „Виа Понтика“ днес

Особен акцент в програмата на тринадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ е вокалният концерт на три талантливи изпълнителки от Кипър - Наташа Андреу, Васо Параскева и Ксения Параскева.

Изпълнителки от Кипър ще пеят на морския бряг за гостите на „Виа Понтика“ днес

Те са възпитанички на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Момичетата завършват успешно четвърти курс през 2020 г. и влизат магистратура: Наташа – „Поп и джаз пеене“, Васо – „Класическо пеене“, а Ксения – „Оперно пеене“. Всяка от тях е със свой стил. Наташа се развива в блус и соул и тази вечер ще изпълни песни като „Natural woman“ и „I never loved a man“, „I'd rather go blind” и „At last“ на Etta James. Васо ще се представи с класика - със сцена на Ана Болейн от едноименната опера на Гаетано Доницети, а Ксения ще сподели с публиката авторска музика. Подготвили са и български песни. Като трио ще изпълнят  „Asherombasma“ и „To giasemi“- народна кипърска песен (акапела), „Zo edo“ на  N. Moraitis.



Концертът „От Кипър с любов“ ще започне в 21.00 часа днес -  12 септември, на сцена пред плажен бар „Делано“. 

Също днес – от 19.00 часа, е началото на третата прожекция на късометражно студентско кино. Зрителите в Учебния център по изкуства в ДКИ КЦ “Двореца“ могат да видят пет филма от петнадесетото издание на CILECT PRIZE 2020. Ще бъдат представени филми от Белгия, Мексико, Великобритания, Полша.